"Zveckanje oružjem"

Pendeš: Ne brinemo se zbog naoružavanja Hrvatske i Srbije

Marina Pendeš
02.11.2015.
u 18:57

Nakon oštre retorike posljednjih mjeseci, Hrvatska i Srbija krenule su s utrkom u naoružavanju. Hrvatska očekuje podršku SAD-a, a Srbija Rusije. Govori se o nabavkama naoružanja vrijednim milijarde eura. Dok mediji pišu o zveckanju oružjem na Balkanu, u Ministarstvu obrane BiH smatraju da nema razloga za zabrinutost u smislu regionalne nestabilnosti.

"Ja uopće ne vidim da se treba zabrinuti, mislim da ne treba zlouporabljavati aktivnosti koje se rade u Hrvatskoj i Srbiji jer su to sve aktivnosti koje su vezane za standardne planove njihovih vlada. Uopće ne mislim da će nabavke koje rade Hrvatska, kao članica NATO-a, te Srbija narušiti sporazum o regionalnom naoružanju. Nitko ne sprječava BiH da izdvoji dodatna sredstva kako bi nabavila određena oružja i oruđa", izjavila je za Vijesti.ba Marina Pendeš, ministrica obrane BiH.

Za takvo nešto u BiH je problem unutarnji dogovor političara, ali i nedostatak novca. Ministarstvo obrane BiH godinama traži povećanje izdvajanja za Oružane snage, za koje se izdvaja tek 0,9 posto GDP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije