U povodu 150 godina od osveštanja Saborne crkve Svete Trojice

Patrijarh Porfirije stigao u Mostar

23.09.2023.
u 13:14

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u Mostar gdje su ga na aerodromu dočekali Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Na Aerodromu Mostar patrijarha su dočekali i zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije Milimir Vujadinović, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević, te svećenici iz Mostara Duško Kojić i Marko Gojačić.

Patrijarh srpski Porfirije u posjet Mostaru došao je povodom 150 godina od osveštanja Saborne crkve Svete Trojice koja još nije obnovljena nakon potpunog rušenja 1992. godine.

Patrijarh Porfirije prvo ide u Manastir Žitomislić, a zatim u Prebilovce. U Mostar se vraća u 16.30 sati gdje će u Vladičanskom dvoru posjetiti izložbu povodom 150 godina od osveštanja Saborne crkve, zatim će obići Stari grad i zadržati se kratko, te imati prijam u Gradskoj vijećnici u 18 sati.

Iz Srpske pravoslavne crkvene općine Mostar pozivaju vjerni narod Mostara i Hercegovine na doček patrijarha večeras u 19 sati ispred Sabornog hrama i božanstvenu liturgiju sutra u 9 sati u Sabornom hramu.

U Sabornoj crkvi Svete Trojice sutra od 9 sati biće služena sveta božanstvena liturgija kojom će načalstvovati patrijarh uz sasluženje velikog broja episkopa i sveštenika.

Patrijarh će nazočiti donatorskom ručku za obnovu Saborne crkve Svete Trojice koji će biti održan u hotelu "Mepas"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?