Vlast u FBiH

Parlament i Vlada će do kraja godine ubrzano raditi na reformama

24.10.2015.
u 06:15

Zanimljivo je da je odlazeći dopremijer i ministar trgovine Aleksandar Remetić prije DF-a bio član upravo SBB-a

Ako Savez za bolju budućnost (SBB) idućeg tjedna dostavi imena kandidata za ministre, proces rekonstrukcije federalne Vlade može biti okončan u roku od svega nekoliko dana. Lako bi se moglo dogoditi da Vlada u punom kapacitetu profunkcionira i prije okvirnog roka koji navodi predsjednik Federacije Marinko Čavara, a to je 15 dana.

Očekuju se imena od SBB-a

Procedura je vrlo jasna i propisuje da predsjednik Federacije, nakon što dobije imena kandidata, priprema i potpisuje odluku o njihovu imenovanju. Suglasnost na takvu odluku moraju dati i oba dopredsjednika Federacije, a kada se i taj uvjet zadovolji, odluka se dostavlja Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na konačnu potvrdu. Predsjednik Čavara će prethodno morati ispuniti još jednu formalnost, a to je prihvaćanje ostavki preostala dva ministra DF-a u entitetskoj vladi - Milana Mandilovića i Aleksandra Remetića.

Od SBB-a se očekuju imena kandidata za federalne ministre energetike, industrije i rudarstva, rada i socijalne skrbi, trgovine, te turizma i zaštite okoliša, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije