tjedni PRESJEK

Pandemija u svijetu: Francuska najveće žarište korone u Europi, Hrvatska u regiji

18.04.2021.
u 14:55

Pandemija koronavirusa i dalje pravi brojne probleme državama svijeta, a trenutno se nekoliko država u Europi i ostalim dijelovima svijeta suočava sa naglim rastom broja novozaraženih koronavirusom.

Prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, stranice Our World in Data, te Univerziteta John Hopkins, trenutno dvije države na području Europe predstavljaju žarište koronavirusa, a to su Francuska i Švedska.

Francuska u sedmodnevnom prosjeku broja novih slučajeva zaraze na milijun stanovnika u prosjeki bilježi 670 slučajeva, a Švedska, koja se trenutno nalazi na drugom mjestu bilježi 604 nova slučaja zaraze koronavirusom na milijun stanovnika.

Broj novozaraženih na milion stanovnika u Evropi (Foto: Our World in Data)
Broj novozaraženih na milion stanovnika u Evropi (Foto: Our World in Data)

Kroz tešku situaciju trenutno prolazi i Turska koja svakodnevno bilježi veliki broj novozaraženih osoba. Samo u posljednja 24 sata Turska je zabilježila 62.606 novih slučajeva zaraze dok sedmodnevni prosjek na milijun stanovnika iznosi 701 slučaj zaraze što je daleko iznad europskih država.

Statistika evropskih država uz Tursku (Foto: Our World in Data)
Statistika evropskih država uz Tursku (Foto: Our World in Data)

Kada je riječ o ostalim državama svijeta, trenutno na svakom kontinentu postoji nekoliko država za koje se može reći da predstavljaju žarišta koronavirusa. Indija i dalje bilježi veliki dnevni rast broja slučajeva zaraze, a prema posljednjim podacima Indija je zabilježila 261.500 novih slučajeva zaraze u posljednja 24 sata.

 

Teška situacija sa brojem zaraženih trenutno je i u Iranu, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi te Argentini koja je posljednjih nekoliko dana postala najveće žarište koronavirusa u Južnoj Americi uz Brazil.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?