dodik

Ovakvi poslovi završavaju se u kafanama!

Milorad Dodik
31.07.2016.
u 21:20

Šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Wigemark, koji je bio domaćin sastanka delegacija SDA i SNSD-a predvođenih stranačkim liderima Bakirom Izetbegovićem i Miloradom Dodikom,  izjavio je novinarima nakon sastanka da je postignuta suglasnost o brojnim važnim pitanjima uključujući aranžman sa MMF-om, mehanizam koordinacije, strategije u  sektoru transporta te druga važna pitanja, prenosi Avaz.ba

Po njegovim riječima, razgovarano je o urgentim pitanjima u kontekstu eUropskih integracija, pitanjima koja se tiču zahtjeva BiH za članstvo u EU.

Kako je rečeno nakon sastanka, pitanje pisma namjere MMF-u je riješeno, ono je danas potpisano i već upućeno na adresu u Washington.

Inače, upitan od novinara da objasni kako se dogovori u BiH postižu u kafanama, Dodik je rekao da su kafane mjesto ovakve stvari i kako se u kafanama sve završava.

- Ja sam se odazvao ručku u ovoj divnoj kafani. Došli smo da razgovaramo o ovim pitanjima, a naravno da nismo ovdje došli da razgovaramo o Olimpijadi u Riju. U ovoj kafani je bila lijepa i ugodna atmosfera - kazao je Dodik.

Ključne riječi
MMF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?