Mak u kolačima je, onima koji ga vole, savršen. Iako ga najčešće jedemo u makovnjači, čest je dodatak i raznim biskvitima, odlično se slaže s limunom, ali i čokoladom te marmeladom, nerijetko je i zvijezda prhkih pita. Upravo je ovaj recept u nastavku recept za jednu tako običnu, a tako predobru pitu kojoj baš ništa ne nedostaje.
Ne treba vam previše sastojaka, a tijesto se izrađuje sa svinjskom masti, no možete koristiti i maslac ako vam je tako draže. Kore izvaljajte ili donju razvaljajte, a gornju naribajte za malo drukčiji izgled i teksturu.
Kako se nadjev ne bi raspadao, svakako mu dodajte gustina, a ako ste raspoloženi za malo eksperimentiranja s okusima, dodajte naribanu koricu limuna ili pak tamnu čokoladu. Malo dobrog ruma također neće biti naodmet.
Recept pronađite na ovom linku i ispecite je već sutra ili za vikend, a sigurni smo da ćete je nakon toga rado peći svako malo, pa i za nadolazeće blagdane.