Divna

Ova pita od maka ima tisuće podjela i lajkova

15.11.2023.
u 11:29

Mak u kolačima je, onima koji ga vole, savršen. Iako ga najčešće jedemo u makovnjači, čest je dodatak i raznim biskvitima, odlično se slaže s limunom, ali i čokoladom te marmeladom, nerijetko je i zvijezda prhkih pita. Upravo je ovaj recept u nastavku recept za jednu tako običnu, a tako predobru pitu kojoj baš ništa ne nedostaje.

Ne treba vam previše sastojaka, a tijesto se izrađuje sa svinjskom masti, no možete koristiti i maslac ako vam je tako draže. Kore izvaljajte ili donju razvaljajte, a gornju naribajte za malo drukčiji izgled i teksturu.

Kako se nadjev ne bi raspadao, svakako mu dodajte gustina, a ako ste raspoloženi za malo eksperimentiranja s okusima, dodajte naribanu koricu limuna ili pak tamnu čokoladu. Malo dobrog ruma također neće biti naodmet.

Recept pronađite na ovom linku i ispecite je već sutra ili za vikend, a sigurni smo da ćete je nakon toga rado peći svako malo, pa i za nadolazeće blagdane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije