SAVJET

Otkriveno zašto jaja ne biste trebali čuvati u vratima hladnjaka

07.11.2017.
u 21:45

Savjet je i da jaja ne stavljate odmah u hladnjak ako ste ih imali, primjerice, neko vrijeme u vrućem automobilu ili ste ih držali pored štednjaka dok ste kuhali.

Gotovo svi hladnjaci dizajniranu su tako da u vratima imaju odjeljak s rupama za pohranu jaja. Sasvim je logično da jaja onda tamo i stavimo, zar ne?

Ipak, s tim se ne slažu stručnjaci koji tvrde da je to zapravo najgore mjesto za čuvanje jaja u hladnjaku. Razlog za ovu tvrdnju sasvim je opravdan.

Vrata su najtoplije mjesto u hladnjaku, stoga nije dobra ideja tamo ih pohranjivati ako želite da što dulje ostanu svježa za konzumaciju.

Na predijelu vrata hladnjaka najveća je fluktuacija temperature zbog otvaranja i zatvaranja vrata, tvrdi Vlatka Lake za The sun. Taj dio hladnjaka onda koristite za pohranu namirnica kojima promjene temperatura ne štete mnogo. 

Najbolje je čuvati ih u ambalaži u kojoj su kupljenja i staviti ih u sredinu hladnjaka.

Savjet je i da jaja ne stavljate odmah u hladnjak ako ste ih imali, primjerice, neko vrijeme u vrućem automobilu ili ste ih držali pored štednjaka dok ste kuhali. Jaja "ne vole" nagle promjene temperature pa ih radije i držite izvan hladnjaka na temperaturi nižoj od 20 stupnjeva kako bi dulje ostala svježa. 

Također, imajte na umu da u hladnjaku pored jaja ne stavljate namirnice koje imaju jak miris jer bi ga jaja mogla upiti, navodi se. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije