Potraga za nestalim još traje

Otkrivena prepiska: Evo o čemu su Matejevi prijatelji pisali nakon njegovog nestanka

19.01.2022.
u 17:52

Misterija o tome što se dogodilo Splićaninu Mateju Perišu u Beogradu se istražuje već 20 dana.

Hrvatska policija je došla u posjed prepiske prijatelja u kojoj se s djevojkom dopisuje o nestanku prijatelja, ali i onome što se događalo kobne noći.

 

Kako piše Blic, hrvatska policija je ispitala sve Matejeve prijatelje koji su kobne noći između 30. i 31. prosinac prošle godine bili s njim u izlasku u Beogradu.

Policija je došla do svih poruke koje su razmjenjivali ovi mladići, a tu su i poruke koje je Božo razmijenio sa djevojkom Sanjom, dan nakon njegovo nestanka.

U prvom trenutku djevojci je rekao da oni narkotike nisu uzimali i da ne zna što se Mateju dogodilo, dok je u prepisci par dana kasnije rekao da su drogu uzeli nakon što je Periš otišao iz kluba.

"Njemu je Sanja potom odgovorila da ne vjeruje da je Matej uzeo nešto sam, 'osim ako mu neko u tom điru po klubu nije ponudio'. Rekla je i da Matej nije žensko da mu neko drogu stavi u piće", rekao je izvor i dodaje da je Božo nakon toga samo rekao:

"Stvarno ne razumijem".

Nekoliko dana nakon ovih poruka Božo se sa svojom devojkom dopisivao o nekim drugim temama, a pet, šest dana od Matejevog nestanka, kako dodaje sugovornik, oni ponovo pokreću temu Mateja.

"Može biti i to što ti govoriš. Ali opet došao bi do Mira, rekao idem riješiti, ne bi mu rekao idem napraviti krug po klubu. Ne znam stvarno što reći", glasi poruka Boža koju je poslao svojoj djevojci.

Tada je njegova devojka pomenula Maju S. koju je Matej posljednju zvao neposredno pred nestanak.

Kako je Sanja napisala svom momku:

"možda je Matej usput upao u priču u tom điru sa čovjekom. Možda nije planirao to. Ili ta Maja koristi i ta čuda, da mu je ona nekog riješila".

Božo joj je na to odgovorio da može biti tako, ali i da koliko zna "Maja ne koristi".

Njega je Sanja potom pitala da li je Mateju bilo krivo "što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije", na šta joj je mladić rekao da Matej to ni ne zna, te i da su 'uzeli' nakon što je njihov prijatelj nestao", objasnio je sugovornik.

Prema pisanju hrvatskih medija, i dalje se provjeravaju radnje vezane za telefon, dok je hrvatska policija u kontaktu s kolegama iz Srbije.

Nije isključeno da će se idući tjedan opet održati sastanak hrvatskih policajaca sa kolegama u Beogradu, ali to ovisi o daljim rezultatima potrage koja, nažalost, još nije dala rezultat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?