Koordinacija udruga HVO-a - HR HB

Osuda svih koji bez izborne volje Hrvata uđu u vlast

hvo1
Foto: agencije
08.10.2014.
u 09:41

Podržavamo stranke HNS-a i pozivamo vodstvo HNS-a da odmah nakon izbora održi radnu sjednicu Sabora sa svim izabranim hrvatskim predstavnicima

Duboko svjesni sadašnjeg položaja hrvatskog naroda u BiH, a posebno pogubnih posljedica učinka vlasti tzv. Alijanse i platforme formiranih bez sudjelovanja hrvatskih političkih stranaka kojima su hrvatski birači dali većinsku podršku pozivamo hrvatske birače da na predstojećim izborima daju podršku strankama HNS-a, navodi se u pismu Koordinacije udruga HVO - HR HB proisteklih iz Domovinskog rata. - Jedino visokim stupnjem hrvatskog jedinstva možemo odgovoriti na izazove koji su pred nama, odnosno onemogućiti razne alijanse i platforme koje se nude. Pozivamo sve stranke kojima hrvatski glasači na predstojećim izborima daju povjerenje da bezuvjetno uđu u koaliciju pod vodstvom stranke ili koalicije koja na odgovarajućoj razini dobije najveću podršku hrvatskih birača (najviše mandata i najviše glasova), a sve s ciljem omogućavanja realizacije izborne volje hrvatskih birača. Osuđujemo sve one koji su do sada i koji bi ubuduće bez izborne volje hrvatskog naroda ulazili u spomenute ili slične koalicije i time nanosili štetu, sramotu hrvatskom narodu, a posebno hrvatskim braniteljima i pri tome kriminalizirali Domovinski rat i krivotvorili povijest. Podržavamo stranke HNS-a i pozivamo vodstvo HNS-a da odmah nakon izbora održi radnu sjednicu Sabora sa svim izabranim hrvatskim predstavnicima, utvrdi način osiguranja maksimalnog sudjelovanja u vlasti i obveže ih na ispunjenje programskih ciljeva i predizbornih obećanja, posebice onih koje se odnose na rješavanje protuustavno i protuzakonito oduzetih prava hrvatskih branitelja u BiH, navodi se u pismu koje potpisuju čelnici udruga: HVIDR-a, Dragovoljci i veterani Domovinskog rata HVO-a HB, Udruga maloljetnih dragovoljaca HVO-a HB, Udruga obitelji poginulih branitelja, Nositelji ratnih odličja HVO-a Federacije BiH, Umirovljeni branitelji HVO-a, Pripadnici postrojbi Ante Bruno Bušić i Udruga specijalne policije HVO-a Herceg Bosne.

Komentara 8

DU
Deleted user
13:24 08.10.2014.

stvari koje stoje one su takve kakve jesu. HDZ ima masu propusta i to je činjenica. ja se ne slazem s masu stvari sa hdz om ali je ipak činjenica da još uvjek hdz dobija većinske glasove unutar naroda. e sad što su neki likovi isplivali na povrsini pa nakon toga otplutali negdje drugo je posebna priča. ako hdz uistinu misli ostati vodeća stranka u narodu neke stvari će se morati mijenjati. pripadnici hvo nisu bili smao hercegovci svi smo bili od save do mora. hdz ima organizacije svugdje gdje je bio HVO, dok ostali koji s ebusaju u narod to nikad nisu uspostavili po bosni osim u dijelu hercegovine. ključna stvar gdje je hdz fulao je odnos prema vlastitim ljudima koji su pokušali misliti svojom glavom i ici pola koraka unaprijed gradeći odnose sa druga dva naroda. nedopustivo je da u vijeću ministara budu sve ljjudi iz hercegovine, da budu u domu naroda, kandidati za predsjedništvo i slično. nije pošteno da se kompezacijskim listama podebljava hercegovina na račun bosne. ako hoće hdz da se cuje glas svih hrvata ma gdje živili u BiH kompezacijske liste su idealan kompromis jedinstva uz imenovane pozicije. i na žalost hdz je tu posrnuo. dostavje više musa, hrstića i nekih drugih likova koji se namiruju na račun hdz-a i to zahvaljujuci glasovima iz bosne, tuzle, bihaća i posavine. ako ovako nastavi bit će kaos na sljedećem saboru hdz-a nakon izbora.

Avatar error
error
11:37 08.10.2014.

Svi imalo normalni bivsi pripadnici HVO ce podrazti stranke okupljene oko HNS te njihog kandidata za predsjednika, sve drugo ide na ruku onima koji u ratu nisu mogli ostvariti svoj cilj i hravte eliminirati u svakom pogledu...sjetimos e samo ratnih godina i pakla koji su nam priredili isti oni koji nam vec 8 godina biraju predstavnike s kojima mogu manipulirati i nastaviti sa svojim planom unitarizacij bih u kojoj hrvati nebi imali nikakvu znacajnu ulogu u svom selu da ne kazem u gradu, zupaniji... nista nam bolje danas muslimani ne misle nego ratnih godina i to moramo znati, onaj hrvatski kandidat kojeg velicaju muslimani, njihovi mediji ftv, tv1 je zlo za hrvate, budite sigurni da taj nije dobar izbor za hrvate, nego je dobar za musliane!!!

VE
verakruz
16:06 08.10.2014.

Sada nije vrijeme za prepucavanja na portalu! Vrijeme je da izađete na izbore i izaberete prema svojoj savjesti. Ali izaći morate. Jednom u četiri godine su izbori i ne izaći na njih i odlučiti svojom glavom ravno je najvećoj gluposti i izdaji!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?