HSS uputio priopćenje

Osuda inicijative da se u Sarajevu izbriše ulica Stjepana Radića

radiceva
Foto: agencije
08.12.2014.
u 09:38

ŽO HSS Sarajevske županije najoštrije osuđuje inicijativu skupine građana o promjeni imena Ulice Stjepana Radića u sarajevskoj općini Centar, priopćili su iz te stranke.

"Hrvatska seljačka stranka najoštrije osuđuje inicijativu grupe građana o promijeni imena Ulice Stjepana Radića u sarajevskoj Općini Centar.
Ne ulazeći u to zaslužuje li Hamdija Pozderac ulicu u Sarajevskoj Općini Centar pitanje koje se postavlja glasi : „Komu i zašto smeta Ulica Stjepana Radića u Sarajevu ?“
Izmjenom imena Radićeve ulice Sarajevo bi izgubilo i privid multietničnosti koji pokušava održati unatoč tomu što je broj Hrvata u današnjem Sarajevu u odnosu na prijeratni na razini statističke pogreške ali sviđalo se to nekome ili ne Sarajevo je bilo i ostati će i hrvatski grad.
Da sve u Sarajevu ipak nije tako crno pokazali su upravo stanovnici Radićeve ulice koji su u manje od 48 sati prikupili  348 potpisa  protiv promijene imena i time dokazali kako u Sarajevu još živi onaj nekadašnji duh međusobnog uvažavanja i poštivanja bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost.
Komisija Općinskog vijeća Centar za javna priznanja i obilježavanje povijesnih zbivanja i osoba će na sjednici na kojoj će raspravljati o ovoj sramotnoj inicijativi morati odlučiti žele li da Sarajevo zadrži barem privid multietničkog grada ili žele da i službeno postane jednonacionalni grad.", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Županijskog odbora HSS-a Sarajevske županije Petar Ilić.

Komentara 5

PA
pacijent
18:10 08.12.2014.

cope okani se hr portala sa svojim glupim komentarima jer te svak procitao

MH
mrtav-hladan
23:57 08.12.2014.

Sarajevo je grad u kojemu muslimani vode glavnu rijec i za hrvate ni srbe tamo nema zivota kao ni u cjeloj bh Dodig ima pravo on ih ne ferma ni 1 posto A hrvati su obespravljena manjina zaslugom tudmana lopinejina zaslugom tudmana lopine koji je vodio rat u bosni sa Hrvatskim vjecom obrane ... Po uzoru na milosevica nakraju su hrvati ispali hebena stranka

CO
cope
05:45 09.12.2014.

Prije vec odem na posao samo imam pitanje za pacijenta:jesi ti stvarno pacijent sa psihijatrije.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?