PRIRODNO I JEFTINO

Ostali ste bez omekšivača? Donosimo tri jednostavne zamjene

Getty Images
11.10.2019.
u 12:56

Bilo da izbjegavate korištenje omekšivača zbog kemikalija koje sadrži, a koje izazivaju alergije ili ste ga samo zaboravili kupiti prilikom zadnje posjete trgovini, zamjenu za omekšivač nije teško pronaći.

Pranje odjeće bez omekšivača ne mora vam biti problem uz ove tri jednostavne i jeftine metode zamjene.

1. Vinski ocat

Ako vam miris odjeće nije na prvom mjestu, umjesto omekšivača možete koristiti i vinski ocat. Prilikom pranja odjeće u pretinac za omekšivač dodajte nekoliko žlica vinskog octa koji će omekšati odjeću. Razloga za strah nema, ako ne pretjerate s octom odjeća neće preuzeti kiseli miris octa koji nestaje tokom pranja. Svi oni koji uživaju u mirisima omekšivača ovim prirodnim i zdravijim metodama neće biti zadovoljni jer ova rješenja ne nude umjetne mirise. Ne brinite, postoji rješenje čak i za to. U odvojak za omekšivač ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru koje će osvježiti i mirisom ipuniti vašu odjeću.

2. Soda bikarbona

Soda bikarbona pravi je saveznik kada je u pitanju obavljanje kućanskih poslova, a briljira i u zadatku omekšivača.  Odjeća neće mirisati na način na koji ste navikli, ali će biti neodoljivo mekana. Polovicu šalice sode bikarbone dodajte u šalicu vode, a kremastu pastu koju ste dobili izlijte u pretinac za omekšivač. 

3. Teniske loptice

Osim rublja, u perilicu ubacite i nekoliko teniskih ili malih gumenih loptica, njihovo skakutanje po perilici omekšat će vode i tkaninu, ali obavezno pripazite jer ovo nije dobro rješenje za osjetljivo rublje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?