Donatorska večera Zajednice žena HDZ-a

Opremiti sobu u Dompesu koja će nositi ime Kraljice Katarine Kosače

27.10.2017.
u 09:00

U povodu obilježavanja devete obljetnice utemeljenja Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača”, Gradski odbor ZŽ Mostar organizirao je u srijedu donatorsku večer u dvorani svadbenoga salona Venera. Večera je imala humanitarni karakter. Svi dragovoljni prilozi namijenjeni su izgradnji Dompesa - studentskoga doma i pučke kuhinje.

Primjer Kraljica Katarina

Kao i svake godine, Gradski odbor Zajednice žena HDZ-a BiH Mostar organizirao je donatorsku večeru, a ovogodišnji prihod namijenjen je Dompesu. “Ove godine smo se odlučile za Dompes iz jednog jednostavnog razloga. Naša kraljica Katarina bila je bila članica franjevačkog svjetovnog reda i za svog života je gradila crkve i kapele, a i franjevci su kod nas odigrali veliku ulogu kroz povijest”, kazala je predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH Zdenka Leženić. Ovo je pokušaj vraćanja franjevcima za sve dobro koje su oni učili za ove krajeve, smatra Leženić. Koliki su iznos skupile nije otkrila, ali se nada da će biti dovoljan za opremanje jedne sobe u Dompesu te da će ta soba nositi ime kraljice Katarine Kosače. Na večeri je sudjelovalo sedamsto žena koje su članice Odbora te, naravno, Fra Iko Skoko, koji je zaslužan za izgradnju Dompesa. Fra Iko Skoko je izrekao svoje zahvale organizatorima jer su ove godine prepoznale Dompes kao projekt koji zaslužuje njihovu pozornost te ih pozvao u obilazak onoga što je već urađeno. “Nije važno koliko je skupljeno, već je važno da je Dompes uključen u obilježavanje jednog ovako bitnog dana”, rekao je fra Iko Skoko.

Uključenost u projekt

Ovo nije prvi put da Zajednica žena HDZ-a BiH provodi akciju skupljanja sredstava za Dompes. Već prije su organizirali izložbu čiji su, kako kažu, mali iznos dali za izgradnju. Uključeni su u projekt i znaju kako teče uređenje. Na Fra Ikin poziv na obilazak će se odazvati kada bude spreman iznos koji su skupile na donatorskoj večeri. Prošle godine skupljeni iznos na donatorskoj večeri predale su Odjelu za transfuziologiju u pokretanju banke koštane srži.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije