Naslovnica Vijesti

Opet je loptica u našem dvorištu, nema razloga bojati se promjena u Berlinu

Nema razloga bojati se promjena u Berlinu, treba se bojati samo da su naše političke kvazielite nedozrele obvezama što su bile i prije ovih izbora – naglašava Lasić.
25. rujna 2017. u 12:22 0 komentara 229 prikaza

Ništa se nije dogodilo što se unaprijed nije znalo i smjelo očekivati. Ono što naglašavam jeste da su neofašisti prvi put nakon Drugog svjetskog rata kao stranka, ušli u Bundestag, izjavio je za Fenu profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru Mile Lasić komentirajući četvrtu uzastopnu pobjedu njemačke kancelarke Angele Merkel.

Ističe, da bi vrednovao to što je Angela Merkel, u prilici sastaviti demokratsku vladu, od partnera koji će činiti ponovo osnaženi i obnovljeni FDP i Zeleni.

- To dakle neće više biti velika koalicija kao do sada, ali to će biti jedna građanska vlada, građanske sredine, demokratska po svom naboju, koja će se produktivno dopunjavati i nema nikakvih razloga za strahove u Njemačkoj, niti za strahove u Europi i svijetu od Njemačke – istaknuo je Lasić.

Dodao je da je realno očekivati da se svi oni procesi iz domene europskih partnerstava a tiču se zemalja zapadnog Balkana i Bosne i Hrecegovine nastave.

- Opet je loptica u našem dvorištu i nema razloga bojati se promjena u Berlinu, treba se bojati samo da su naše političke kvazielite nedozrele obvezama što su bile i prije ovih izbora – naglašava Lasić.

Kako kaže, problem nije uopće u Berlinu 'glede naših pomicanja naprijed ka Europskoj uniji, nego u nedoraslosti o preuzetim obvezama iz europskog partnerstva naše političke elite'.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.