Hvale vrijedno

Općinski projekt pomogao otvaranje 70 tvrtki, zapošljavanje 150 osoba

Tešanj
22.11.2020.
u 10:55

Općina Tešanj je prva u BiH pokrenula projekt podrške mladima kroz Start up poslovne ideje putem bespovratnih sredstava. Do sada je otvoreno 70 tvrtki, a zaposleno preko 150 osoba.

Projekt je pokrenut prije deset godina kao prvi takve vrste u BiH. - Bila nam je želja da mladi odmah po pokretanju biznisa izbjegavaju rad na crno, da budu porezni obveznici i da od trenutka kada postanu gospodarstvenici u narednih trideset-četrdeset godina posluju po legalnim zakonima države i doprinose ukupnom razvoju općine Tešanj“, ističe načelnik općine Tešanj Suad Huskić, dodajući kako je glavni zadatak općine bio isfinancirati registraciju poslovnog subjekta u potpunosti i određenom broju zaposlenih platiti pune doprinose tijekom jedne ili dvije godine.

U nekim fazama su dali sredstva i za financiranje zakupa poslovnog prostora, a nekada i sredstva za nabavku potrebne opreme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?