Popis stanovništva u BiH

Općina Ribnik ima 37% zaposlenih stanovnika

08.12.2016.
u 08:00

Stanovnici općine Ribnik uglavnom se bave poljoprivredom i rade u šumskom gospodarstvu Ribnik. Iz općine Ribnik velik se broj stanovnika iselio u zemlje zapadne Europe i prekooceanske zemlje te Srbiju i Crnu Goru. Poslije potpisivanja Daytonskog sporazuma, općina Ključ podijeljena je između FBiH i RS-a. Dio s gradom Ključem ušao je u sastav FBiH. U sastav RS-a ušla su naseljena mjesta Busije, Crkveno, Čađavica, Donja Previja, Donja Slatina, Donji Ribnik, Donji Vrbljani, Dragoraj, Gornja Previja, Gornja Slatina, Gornje Sokolovo, Gornji Ribnik, Gornji Vrbljani, Rastoka, Sitnica, Sredice, Stražice, Treskavac, Velijašnica, Velije i Zableće te dijelovi nekih naseljenih mjesta.

Popis stanovništva u BiH proveden je u razdoblju od 1. do 15. listopada 2013., međutim, zbog nemogućnosti usuglašavanja metodologije obrade prikupljenih podataka, službeni podaci objavljeni su tek potkraj lipnja ove godine, odnosno dvije i pol godine nakon provođenja popisa, i to bez suglasnosti RS-a.

Prema podacima posljednjeg popisa stanovništva, općina Ribnik ima 6048 stanovnika, dok podataka iz 1991. godine nema. Muškaraca je 3009, dok je žena 3039. Nedavno objavljeni službeni podaci pokazuju kako u općini Ribnik živi 11 Hrvata,Bošnjaka nema, dok je Srba 6018. Stanovnika koji su se izjasnili kao ostali je 14, onih bez odgovora je dvoje, dok se tri stanovnika nisu izjasnila po nacionalnoj osnovi.

Bračno stanje

Popis je obuhvatio i kućanstva kojih je u ovoj općini 2275.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije