SARAJEVO

Okolić i Krešić primili u nastupni posjet ruskog vojnog atašea brigadira Iljnickija

04.11.2020.
u 15:15

Zamjenici ministra obrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić i za politiku i planove Mijo Krešić primili su u danas u nastupni posjet novoimenovanog vojnog atašea Ruske Federacije (RF), brigadira Sergeja Iljnickija.

Nastupni posjet je obavljen u odvojenim razgovorima.

Tijekom sastanka, razmijenjena su mišljenja o aktualnoj situaciji s naglaskom na bilateralnoj suradnji ministarstava obrane i oružanih snaga Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine.

Sugovornici su konstatirali da postoji prostor za daljnji napredak suradnje između oružanih snaga dviju prijateljskih zemalja, naglašavajući aktivnosti koje se odnose na izradu Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije u oblasti obrane.

Okolić i Krešić su Iljnickiju zaželjeli sretan početak službe u BiH te su naglasili da su sa njegovim prethodnikom, brigadirom Skrebnevim, imali izvrsnu suradnju.

Iljnickij je zahvalio Okoliću i Krešiću na prijmu, istaknuvši da će Ruska Federacija i dalje pružati podršku BiH, te je izrazio želju za daljnji napredak bilateralne suradnje, naglasivši da će biti na raspolaganju za sve buduće projekte suradnje dvaju ministarstava, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije