za prvih šest mjeseci

Oduzeta imovina vrijedna 13,6 milijuna KM, a među njima benzinska crpka, hotel...

ilustracija
17.07.2020.
u 17:05

Federalna vlada je prihvatila izvješće o radu i financijsko-materijalnom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za razdoblje od 1.1. do 30.6. 2020. godine, te će ga uputiti Parlamentu FBiH radi razmatranja i usvajanja.

U prvih šest mjeseci ove godine je vrijednost imovine kojom je Agencija upravljala iznosila 13.618.548,80 KM, a radi se o oduzetim novčanim sredstvima, dionicama, nekretninama, hotelu, studentskom domu, benzinskoj crpki, motornim vozilima, raznim strojevima, alatkama i drugom, prenosi Faktor. 

Od ukupne vrijednosti imovine, 57 posto se odnosi na novac, 17 posto na motorna vozila, osam posto na gospodarske subjekte, šest posto na nekretnine, tri posto na dionice i devet posto na ostale predmete.

Agencija je u ovom razdoblju postupala po 32 sudske odluke, i to 20 sudskih presuda u kojima je kazneni postupak okončan i deset sudskih rješenja u kojima je kazneni postupak još u tijeku, te dobila dvije sudske naredbe kojima su joj na čuvanje i upravljanje predati privremeno oduzeti predmeti.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije