Uređena dvorana

Održano prvo vjenčanje u Gradskoj vijećnici Mostara

vjenčanje
26.10.2015.
u 16:31

Prvo vjenčanje u Gradskoj vijećnici Mostara, u dvorani posebno uređeno i opremljenoj, održano je proteklog vikenda. Ubuduće će se redovito moći obavljati vjenčanja u toj dvorani u Gradskoj vijećnici, ali uz prethodni dogovor s ovlaštenim matičarom, te uvažavanje već do sada rezerviranih termina za vjenčanja. 

Inače, organizacija vjenčanja na području Grada Mostara regulirana je Odlukom gradonačelnika i kojom je propisano sljedeće: U službenim prostorija Grada Mostara poslovi sklapanja braka mogu se obaviti svakim radnim danom po sljedećem rasporedu: 

U službenim prostorijama područnih ureda Jugozapad i Stari Grad, poslovi sklapanja braka vrše se utorkom, četvrtkom i petkom u terminu od 13 do 15 sati.) 

U službenim prostorijama područnih ureda Jugoistok i Jug, poslovi sklapanje braka vrše se ponedjeljkom od 13 do 15 sati. 

U službenim prostorijama područnog ureda Sjever, poslovi sklapanja braka vrše se srijedom u terminu od 13 sati do 15 sati.

U ustanovama s kojima Grad Mostar ima zaključene ugovore o korištenju sala u svrhu organiziranja vjenčanja, brak se može sklopiti prema sljedećem rasporedu:

- Hrvatski dom Herceg Stjepana Kosače, u kojem se brak može sklopiti svaki petak  i subota.

- Kulturni centar - Potoci Sjever, u kom se brak može sklopiti svake prve subote u mjesecu. 

-  Sala za vjenčanja - Stari Grad, u kojoj se brak može sklopiti svakog petka i subote.

- Centar za kulturu - Jugoistok u kojem se brak može sklopiti svake zadnje subote u mjesecu.

Termine za sklapanje braka nadležni matičar dogovara s budućim bračnim partnerima u skladu s raspoloživim slobodnim terminima u Planu vjenčanja. Brak se može sklopiti u zdravstvenoj ustanovi, kazneno-popravnoj ustanovi, stanu ili kući, ako je jedan od budućih bračnih partera teško bolestan ili nepokretan ili se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, u tom slučaju je uz prijavu vjenčanja potrebno priložiti dokaz o takvom stanju.

Brak se može sklopiti i van službenih prostorija, van radnog vremena, u svadbenom salonu, hotelu, restoranu ili u drugom prostoru za koji matičar procijeni da je odgovarajući za obavljanje vjenčanja. Prijave za sklapanje braka podnose se matičaru u Područnom uredu Jugozapad i Područnom uredu Stari grad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?