Održana javna rasprava o izmjenama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja

05.09.2017.
u 15:40

 U organizaciji Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu održana Javna rasprava o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, koja je okupila više od 100 učesnika, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, proizvođača kože i krzna, te akademske zajednice, nevladinih i međunarodnih organizacija.

Predsjedatelj komisije Halid Genjac upoznao je prisutne o proceduri u kojoj se prijedlog zakona nalazi, te pojasnio da tokom amandmanske faze predviđene poslovnikom Doma naroda PSBiH nije bilo uloženih amandmana na Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja. U međuvremenu, Komisija je primila dopise nevladinih organizacija koje se bave zaštitom dobrobiti životinja, kao i udruženja uzgajivača životinja radi proizvodnje krzna.

Zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH Predrag Kožul, uime predlagača zakona, pohvalio je provođenje javne rasprave i iznio motive predlaganja tog zakonskog rješenja. Naglašavajući važnost Arhuske konvencije, Kožul je upoznao učesnike javne rasprave o rezultatima istraživanja o uzgoju životinja radi proizvodnje krzna do kojih je došao Istraživački odjel PSBiH.

Nakon okončane diskusije, predsjedatelj Genjac zaključio je da je današnja Javna rasprava postigla cilj jer su iznesena različita mišljenja o ovoj problematici. Informirao je prisutne da će to radno tijelo izraditi transkript s provedene Javne rasprave, o čijem će sadržaju upoznati zastupnike i izaslanike oba doma PSBiH, nakon čega će u Domu naroda PSBiH biti nastavljena zakonodavna procedura o ovom Prijedlogu zakona, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?