čapljina

Održan koncert u povodu pravoslavnog Božića

Foto: Dušan Musa
12.01.2020.
u 13:30

 

 Povodom proslave pravoslavnog Božića u kinu Mogorjelo u Čapljini, održan je Božićni koncert u organizaciji Srpske pravoslavne općine Čapljina i eparhije Zahumsko-Hercegovačke. Okupljene je na početku programa čestitajući Božić, pozdravio Danilo Bor, bilećki paroh, koji je u svom obraćanju, uz ostalo, poručio da „jedino Gospod može dati istinski mir, ljubimo jedni druge, imajmo ljubavi među sobom“.  Potom je slijedio nastup učenika, polaznika pravoslavnog vjeronauka, koji su izveli prikaz božićnih običaja i tradicionalne božićne pripjeve. 
   Za koncertni dio pobrinula se Etno grupa „Iva“ iz Doboja zanimljivim repertoarom iz etno riznice Bosne, Južne Srbije i Makedonije, u vlastitoj obradi, te pjesama vjerskog sadržaja primjerice, Kyrie eleison. Koncert je zaključen nastupom Dječjeg zbora Čapljinske parohije i Etno grupe „Iva“.
   Kako je istaknuto, pokrovitelji koncerta bili su Grad Čapljina i gradonačelnik dr. Smiljan Vidić koji s Perom Kneževićem, dopredsjednikom Gradskog vijeća Čapljine, prisustvovao koncertu, te eparhija Zahumsko-Hercegovačka. Valja reći da je Marko Gojačić po završetku koncerta, izrazio zadovoljstvo kako trećim po redu koncertom, tako i duhovnim dijelom proslave pravoslavnog Božića u Čapljini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?