sarajevo

Odriču se slobodnog vremena kako bi nahranili gladne

11.03.2017.
u 10:00

Udruga katoličkih studenata Emaus Sarajevo provodi humanitarnu akciju “Mladi protiv gladi” s ciljem prikupljanja hrane za sarajevske pučke kuhinje: Merhamet, Kruh svetog Ante, Dobrotvor, Caritas i menzu Nadbiskupijskog centra za mlade “Ivan Merz”. Uključio se veći broj studenata volontera koji u trgovačkim centrima prikupljaju donacije građana. Svi zainteresirani mogu svoje donacije u vidu prehrambenih proizvoda predati volonterima na lokacijama Konzum Dobrinja, Konzum Ložionička, Konzum u Ulici Marka Marulića te u Importanne centru.

Jedan od organizatora akcije Toni Sandro Martić ne skriva zadovoljstvo odzivom kupaca. Ovo je četvrta godina da se akcija održava, a očekuju rekordne donacije. - Ideja je da studenti daruju malo svoga truda i slobodnog vremena kako bi pomogli tim ljudima, pokazali empatiju i suosjećanje. Akcija je prerasla već u tradiciju, organizira se svake godine u vrijeme korizme, a iako je volontera svake godine sve više, Martić objašnjava kako ih nije lako okupiti i organizirati. “Nije lako naći volontere, ima onih koji žele, ali ne mogu zbog obveza, a ima onih koji bi mogli, ali iz raznih razloga ne žele. Nedostaje im duh aktivizma i povezivanja s novim ljudima. “Volonterke Dijana, Iva i Darija ističu kako im puno znači to što mogu svojim malim odricanjem pomoći mnogim manje sretnim ljudima. Dijana, studentica psihologije na sarajevskom sveučilištu, već je iskusna volonterka s mnogo akcija iza sebe. “Volontirala sam već na nekoliko akcija. To me ispunjava te čini da se osjećam sretnom i zadovoljnom. Korizma je savršeno vrijeme i savršena prilika za uraditi nešto za ljude koji nemaju mogućnost iz ovoga ili onog razloga brinuti se za sebe”, kazala je. Najpoželjnije namirnice su brašno, šećer, sol, tjestenina, konzervirana hrana i začini, a udruga napominje kako ne prima novčane donacije. Mladi iz Emausa ne zaustavljaju se samo na ovoj akciji. Akcija koja bi trebala uslijediti je “Kruh za poslije”, planirana za kraj ožujka. Kroz nju bi volonteri u dogovoru s pekarnicama organizirali pokret kojim bi se nastojalo omogućiti svima dostupan kruh. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?