Vlada FBiH

Odobrena izmjena Financijskog plana Zavoda MIO

vlada fbih
01.10.2015.
u 14:00

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Mostaru utvrdila je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama Financijskog plana Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje i za 2015. godinu, priopćili su iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

U obrazloženju ove odluke je navedeno da je Upravni odbor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje 16. rujna 2015. godine donio izmjene Financijskog plana za 2015. godinu, na koji je, u skladu s člankom 27. Zakona o proračunima u Federaciji BiH, Federalno ministarstvo financija dalo suglasnost kako bi bila osigurala dodatna nedostajuća sredstva od 21.373.174 KM. 

Ocijenjeno je da je u cilju osiguravanja redovite isplate mirovina na dostignutoj razini objektivno potrebna razina sredstava procijenjena u izmjenama Financijskog plana Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje za 2015. godinu. 

Vlada FBiH dala je utvrdila i Prijedlog o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama Statuta Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, koje je usvojio Upravni odbor tog zavoda na sjednici održanoj 16.9.2015. godine. Oba danas utvrđena prijedloga odluka bit će dostavljena Parlamentu Federacije BiH na daljnji postupak, navodi se u priopćenju.

Inicijativa ombudsmana

Vlada je danas podržala i inicijativu Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za usvajanje Zakona o dopuni Zakona o raseljenim osobama i povratnicima u Federaciji BiH i izbjeglica iz Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je s problemom upoznato posredstvom Sarajevske županije, kao i osobnim obraćanjem raseljenih osoba i povratnika zahtjevom za stambenim rješenjem, ali nije moglo pružiti asistenciju u ovakvim slučajevima jer za to ne postoje zakonske mogućnosti. 

Imajući u vidu da bi predloženim dopunama Zakona bila omogućena odgovarajuća stambena rješenja i unaprijeđen pristup pravima raseljenih osoba, povratnika u Federaciji BiH i izbjeglica iz Bosne i Hercegovine, Federalna vlada smatra opravdanim Prijedlog zakona o dopunama Zakona koji je sačinila Institucija ombudsmana i suglasna je da ide u daljnju proceduru usvajanja. 

Sanacija cesta u Stocu i Čitluku

Vlada FBiH je donijela Odluku o izmjeni Programa utroška Kapitalnog transfera Cesta FBiH d.o.o. Sarajevo (sredstva od GSM licence) za 2013. Kako je priopćeno iz Vlade, izmjenama su preusmjerena preostala neinvestirana sredstava iz postojećih programa investiranja sredstava GSM licence na nove projekte. 

Ovime je omogućena učinkovita realizacija odobrenih projekata, odnosno izravno pomaganje razvoju regionalne i lokalne cestovne infrastrukture. Temeljem današnje odluke, na popis odobrenih projekata ušli su sanacije cesta u općinama Stolac (vrijednost 80.000 KM) i Čitluk (60.000 KM). 

Uvjet za realizaciju odobrenih projekata je dostava dokumentacije o izvedenim radovima koja je propisana usvojenom Metodologijom o načinu implementacije sredstava naplaćenih izdavanjem GSM licence za FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?