recept

Odličan i brz kolač možete napraviti od zrelih banana

Slatkopedija
03.07.2020.
u 07:08

Banane su zahvalna namirnica jer se mogu uklopiti u gotovo sve vrste slastica, a od njih možete izraditi i brzi kolač za koji vam ne treba nikakvo slastičarsko umijeće.

“Kad kolač nastane u društvu četverogodišnje nećakinje koja cijelo vrijeme pripreme daje svoje savjete i govori: ‘Već sad vidim da će ovo biti dobar kolač’ nema mi druge nego recept podijeliti s vama kako biste ga i vi mogli pripremiti sa svojim najmlađima”, piše Kate Bošković na Slatkopediji, prenosi 24sata.hr. 

Za ovaj kolač vam treba:

450 g očišćenih banana

3 jaja

300 g čokolade za kuhanje

aroma vanilije

200 g glatkog brašna

Priprema

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva s ventilatorom, a potom očistite i vilicom pritisnite zrele banana. Dodajte im jedno po jedno jaje te između svakog dodavanja mikserom miješajte da se sve dobro sjedini. Čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici i pustite da se malo ohladi, a zatim je dodajte u smjesu i sve dobro promiješajte mikserom. Dodajte i aromu vanilije te na kraju prosijano brašno.

Smjesu ulijte u mali lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, poravnajte te pecite oko pola sata ovisno o jačini vaše pećnice. Kolač je gotov kada čačkalica izađe čista iz sredine kolača. Ostavite ga da se samo malo ohladi, a zatim ga servirajte, najbolje uz malo šlaga ili kuglicu sladoleda od vanilije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije