Naslovnica Vijesti

Od danas niže cijene goriva u RS-u

14. lipnja 2018. u 07:50 0 komentara 153 prikaza
gorivo

Cijene naftnih derivata od danas će biti niže na benzinskim crpkama u Republici Srpskoj, potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma RS.

Prema informacijama koje su dostavljene Ministarstvu, pojedini distributeri naftnih derivata su već jučer snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva. 

Podsjećaju da je od početka godine primjetan znatan rast cijena nafte na svjetskom tržištu, što se, kako tvrde, direktno odrazilo i na rast cijena naftnih derivata u svim zemljama, pa tako i u tom bh. entitetu.

Navode primjer da je cijena nafte po barelu u svibnju iznosila 73,43 dolara, dok je u siječnju iznosila 66,23 dolara.

- Ukoliko bi se pravila usporedba s cijenama naftnih derivata u zemljama okruženja, poput Srbije, Crne Gore i Hrvatske, vidljivo je da su cijene u Republici Srpskoj niže. Prosječna cijena Eurodizela 5 goriva u Republici Srpskoj u svibnju iznosila je 2,24 KM, BMB 98 2,37, dok je BMB 95 bio 2,25 KM – navode iz ovog resora Vlade RS-a.

U proteklih nekoliko dana na više prometnica u Banjoj Luci i još nekim gradovima u RS prosvjedovao je jedan broj građana, zbog, kako su navodili, visoke cijene goriva.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.