Sve je više pokvarenog mesa

Od 11.933 uzeta uzorka mesa stoke, peradi i divljači, osamdeset ih je bilo neispravno

27.11.2016.
u 10:00

Afere koje ovih dana potresaju tržište susjedne nam Republike Hrvatske, gdje se pokazalo kako je velika količina hrane, posebice mesa, zaražena opasnom bakterijom salmonelom, utjerale su strah u kosti i bh. građanima. Dok kupci s velikom opreznošću biraju mesnice, vjerujući da su neke provjerene, trgovci se opet žale da im je promet gotovo prepolovljen. Poznato je kako je prodaja mesa u Hrvatskoj opala za 30-ak posto.

Što tek jedu bh. građani

- Kada je tako u zemlji EU, kakvo je tek stanje u Bosni i Hercegovini, s pravom se pitaju potrošači.

“Može se samo pretpostaviti što jedemo mi u BiH. Ono što nikome ne valja završi kod nas. Domaćih proizvoda je sve manje na našem tržištu, a stranci nam prodaju ono što na svoj stol nikada ne bi stavili”, tvrdi Ivo koji ima sreću što je ovih dana na sušenje spremio dvije svinje, a uskoro planira u škrinju staviti i junetinu iz vlastitog uzgoja. Nažalost, takvih uzgajivača u BiH je sve manje.

Da je Ivo u pravu, potvrđuje i činjenica da je u Europskom parlamentu pokrenuta inicijativa da se stane na kraj prodaji iste robne marke različite kvalitete u starim i novim članicama EU te da se ta praksa proglasi prijevarom. A kako tek prolaze zemlje koje nisu članice EU?

Da na policama i tezgama ima pokvarenih proizvoda štetnih za zdravlje ljudi, potvrđuju i podaci Agencije za sigurnost hrane BiH. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije