Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Od 1. siječnja niža cijena struje za gospodarstvo u FBiH

27. studenoga 2019. u 21:26 0 komentara 203 prikaza
struja

Udruženje poslodavaca FBiH iniciralo je sastanak s predstavnicima Vlade FBiH i Elektroprivrede BiH o cijenama električne energije koje su krajnjim kupcima koji se opskrbljuju u okviru tržišnog opskrbljivanja ponuđene od Elektroprivrede BiH za 2020. godinu.

Na sastanku je dogovoreno da će Elektroprivreda BiH, kao društveno odgovorna kompanija pronaći mogućnost da u skladu s metodologijom smanji cijene električne energije koje nudi svojim kupcima za 2020. i na taj način zaštiti gospodarstvo u BiH od negativnih utjecaja koje bi imalo povećanje cijene električne energije na krajnje kupce, prenosi Indikator.ba. 

Na sastanku je zatraženo da se eventualno smanjenje cijene koje bi se izvršilo primjeni i na kupce koji su već potpisali ugovore o opskrbljivanju za 2020. godinu, a u cilju nediskriminatornog pristupa prema svim kupcima električne energije koje opskrbljuje Elektroprivreda BiH.

- Smanjenje cijene će se izvršiti na način da se napravi korekcija ulaznog parametra koji utječe na cijenu tržišnog opskrbljivanja na način da se on smanji za 1 EUR po megavat satu. U cilju nediskriminatornog pristupa prema kupcima koji su prethodno zaključili ugovore o opskrbljivanju za razdoblje 1. siječnja – 31. prosinca 2020. godine izvršit će se aneksiranje zaključenih ugovora u svrhu primjene korekcije ulaznog parametra za jedan euro po megavat satu. Na osnovu ovih cijena će se pripremiti Plan poslovanja Elektroprivreda BiH za 2020. koji će biti upućen Nadzornom odboru i Vladi FBiH na usvajanje - navodi se u dopisu.

Iz Udruženja poslodavaca FBiH pozdravili su dogovor postignut na sastanku s predstavnicima Vlade FBiH i Elektroprivrede BiH.

- Zahvaljujemo predstavnicima Vlade FBiH i naše članice EPBiH na uloženom trudu da u narednoj godini ne bude najavljenog značajnog uvećanja cijene električne energije za privredne potrošače. Do blagog rasta cijena električne energije će doći, ali ono neće biti u onom omjeru koji je prethodno bio najavljen iz EPBiH - ističu iz UPFBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.