Obrat u slučaju djevojčice koja je završila u sirotištu zbog antiratnog crteža

06.04.2023.
u 18:40

Rusku djevojčicu, koja je poslana u dječji dom nakon što je nacrtala antiratnu sliku, majka je navodno izvukla iz sirotišta, javlja Sky News. 

Njezin otac, samohrani roditelj Aleksej Moskaljov, osuđen je na dvije godine zatvora zbog diskreditacije oružanih snaga zbog crteža, a Maria nije htjela ostati s majkom Olgom koja godinama nije živjela s obitelji.

Nekoliko sati prije održavanja saslušanja o roditeljskim pravima Moskaljova, Olga je pokupila Mariju iz socijalne skrbi nakon što se djevojčica predomislila, objavila je povjerenica za djecu.

Povjerenica Maria Lvova-Belova rekla je da Maria “prvo nije htjela ići svojoj majci, a njezino se mišljenje zakonski mora uzeti u obzir”.

“Sada se njezin stav promijenio – to mi je sama rekla na telefon. Olga je već odvela Mašu iz centra za socijalnu rehabilitaciju. Nadajmo se da će sve ispasti dobro za obje”, dodala je.

Lvova-Belova objavila je zajedničku fotografiju djevojčice i majke.

Aleksej Moskaljov na sudu, Mašin otac / Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Podsjetimo, crtež djevojčice prikazivao je ukrajinsku zastavu s riječima “slava Ukrajini” i rusku trobojnicu sa sloganom “ne ratu”.

Maša Moskaljova / Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije