upozorenje iz porezne uprave

Objekti za koje ne budu izmirene porezne obveze, bit će zapečaćeni

02.02.2018.
u 12:06

Kao svake godine u vrijeme novogodišnjih praznika, Porezna uprava Federacije BiH intenzivirat će aktivnosti inspekcijskoga nadzora kod obveznika koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, hotelijerstva i drugih proizvodno-uslužnih djelatnosti s obzirom na to da se u tom razdoblju očekuje pojačan promet roba i usluga te povećan broj turista.

Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je porezne obveznike - sve pravne i fizičke osobe na obvezu poštivanja poreznih i drugih važećih zakona, a posebno Zakona o fiskalnim sustavima u Federaciji BiH po kojem su dužni evidentirati svaki pojedinačno ostvareni promet preko fiskalnoga uređaja, kupcima izdati fiskalni račun i izvršiti prijenos podataka o ostvarenom prometu do servera Porezne uprave FBiH. Za neevidentiranje prometa i neizdavanje fiskalnih računa odredbama Zakona o fiskalnim sustavima u Federaciji BiH propisane su kazne od 2500 do 20.000 KM za pravne osobe, od 1000 do 3000 KM za odgovornu osobu u pravnoj osobi te od 3000 do 10.000 KM za poduzetnike, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH. Porezna uprava Federacije BiH pozvala je sve porezne obveznike da do 31. prosinca 2017. obave plaćanje dospjelih poreznih obveza te Poreznoj upravi FBiH dostave zakonom propisane prijave. Pravodobnim i urednim izvršavanjem svojih obveza izbjeći ćete plaćanje zateznih kamata koje se za svaki dan kašnjenja plaćaju po stopi od 0,04%, odnosno 14,6% na godišnjoj razini.

- Poslovanjem u skladu sa zakonom nećete biti izloženi riziku plaćanja kamata i izricanja visokih kazni, i to za neprijavljivanje radnika do 100.000 KM, za neplaćanje poreza na dobit do 100.000 KM, za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neizdavanje računa do 30.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5000 KM, zatim zabrane obavljanja djelatnosti i pečaćenja objekata - priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?