Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Obitelji nestalih imaju pravo saznati istinu o sudbini najmilijih

30. kolovoza 2020. u 20:54 0 komentara 48 prikaza
nestali
Foto: ap

Međunarodni dan nestalih osoba koji se obilježava 30. kolovoza je dan kada se sjećamo svih osoba koje se smatraju nestalim, bez obzira jesu li nestale za vrijeme ratnih događaja, jesu li bile žrtve počinjenih zločina odnosno nasilja ili su nestale iz nekih drugih razloga.

Ovo je, po riječima ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića prilika da podsjetimo javnost koliko je svaka informacija o nestaloj osobi dragocjena i kako može biti od pomoći obiteljima nestalih. Obitelji nestalih imaju pravo saznati istinu o sudbini svojih najmilijih, a svako društvo ima pravnu i moralnu obvezu pomoći im u njihovom traganju.

Dosad je u Bosni i Hercegovini od 30.000 nestalih u ratnim sukobima identificirano više od 23.000 osoba, a 7.000 se i dalje vode kao nestale osobe. 

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice podržava sve aktivnosti koje vode u pravcu rješavanja  problema nestalih osoba u BiH jer obitelji nestalih zaslužuju saznati istinu, a žrtve pronaći mir, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.