LIVNO

Obilježena godišnjica Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg-Bosne

01.09.2023.
u 20:16

Polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja poginulima za slobodu hrvatskoga naroda u Livnu u petak je obilježena je godišnjica Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Herceg-Bosne.

Vijence su položila brojna izaslanstva među kojima izaslanstvo Udruge dobitnika ratnih odličja HVO-a Herceg-Bosne, HNS-a BiH predviđeno predsjednikom Draganom Čović, Ministarstva branitelja RH te predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HV-a i HVO-a, hrvatskih političkih predstavnika sa svih razina vlasti i Oružanih snaga BiH.

Nakon polaganja vijenaca i kratke molitve održana je i svečana akademija u kino dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu.

Na svečanoj akademiji govorili su Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne, Ivan Vukić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda te Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Predsjedateljica Krišto čestitajući obljetnicu, pozdravila je sve članove Udruge te je naglasila važnost i doprinos, koji su članovi Udruge, kao i svih drugih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, dali za obranu i opstojnost hrvatskog naroda u BiH.

Pozvala je sve da i danas štite dignitet i ulogu HVO-a, rade na boljoj i ugodnijoj budućnosti i jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije