Svečanost

Obilježen dan općine Tomislavgrad

Tomislavgrad
08.07.2016.
u 16:50

Obilježavanje Dana općine započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u Tomislavgradu, a nakon toga održana je svečana sjednica Općinskoga vijeća

U sklopu manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" u Tomislavgradu danas je u spomen na 1924. godinu, kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike, obilježen i Dan općine. 

Obilježavanje Dana općine započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u Tomislavgradu, a nakon toga održana je svečana sjednica Općinskoga vijeća u zgradi Skupštine Hercegbosanske županije.

Sjednici su nazočili konzul RH u Mostaru Dragan Matijević, zatim predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Robert Bagarić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić s ministrima Stipanom Šarcem i Petrom Galićem, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, načelnik općine Jajce Edin Hozan, načelnik općine Kupres Perica Romić, te drugi brojni uzvanici iz društvenog, političkog, kulturnog i vjerskog života općine i županije, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na početku svečane sjednice nazočne je pozdravio i Dan općine čestitao predsjednik Općinskog vijeća Mate Kelava, koji se osvrnuo na svoj rad i suradnju s vijećnicima, sugrađanima i javnosti.

U svom obraćanju načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin govorio je o infrastrukturnim projektima na kojima se intenzivno radi zadnjih nekoliko godina, a to su izgradnja vodovoda i kanalizacijske mreže, kao i o projektima koji su u fazi realizacije.

Na Dan općine Tomislavgrad svake godine dodjeljuju se i javna priznanja zaslužnim pojedincima, pa je tako i ove godine općinsko povjerenstvo za dodjelu nagrada i drugih priznanja odlučilo medaljon općine za životno djelo, u ime trajnog sjećanja na neponovljivi glazbeni talent i rano prekinutu mladost, posmrtno dodijeliti Mati Sušiloviću.

Medaljon je posmrtno dodijeljen i fra Marko Jukiću, koji je svojim svećeničkim radom i djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u životima žitelja duvanjskog kraja i župe Roško Polje.

Akademskom kiparu i profesoru Iliji Skočibušiću, koji svojim djelima svjedoči o slavnoj prošlosti i ljepotama rodnoga kraja, također je dodijeljen medaljon za iznimna postignuća na području umjetnosti, kulture i pedagoškoga rada, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije