u utorak, 16. travnja

Obilježavanje 31. obljetnice zločina nad Hrvatima u Trusini

trusina
09.04.2024.
u 21:01

U organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Konjic u utorak, 16. travnja 2024.godine, obilježiti će se 31. obljetnica zločina nad Hrvatima u Trusini, polaganjem vijenaca i molitvom ispred spomen-obilježja, te sv. misom zadušnicom u crkvi sv. Ante u Žitačama koju će predvoditi don Marin Marić uz koncelebraciju svoje subraće iz Neretvice.

Planirano je obilježavanje jednog od najvećih stradanja Hrvata općine Konjic, kada su pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine u ranim jutarnjim satima tog 16. travnja 1993. godine počinili neviđeni zločin nad 22 Hrvatska civila i ratna zarobljenika od čega 18 civilnih osoba i 4 zarobljena pripadnika HVO-a.

Sud Bosne i Hercegovine je za zločine u ovom selu osudio pet osoba na ukupno 55 i pol godina zatvora, a počinitelji su bili pripadnici vojne jedinice “Zulfikar” Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?