SIP:

Novo brojanje glasova iz Srebrenice u ponedjeljak

sip
FENA
07.10.2016.
u 14:35

Do donošenja Odluke o utvrđivanju izbornih rezultata, Središnje izborno povjerenstvo BiH će svaki dan u 15 sati na web stranici www.izbori.ba osvježavati izborne rezultate sa uključenim glasovima koji se broje u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, priopćeno je iz SIP-a, prenosi Patria.

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu broje se glasovi sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, glasački listići iz inostranstva, putem mobilnog tima i glasovi birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima. Dodatno se broje glasački listići sa redovnih biračkih mjesta ali samo po nalogu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Brojanje glasačkih listića pristiglih putem pošte je počelo jučer, 06.10.2016. godine.

Po zaključku Središnje izborne komisije BiH u Glavnom centru za brojanje glasova u ponedjeljak, 10.10.2016. godine u 15 sati će se brojati glasovi sa 5 biračkih mjesta iz Srebrenice i to: 105B002 za načelnika Općine Srebrenica, 105B003C i 105B012C za Skupštinu općine Srebrenica, i 105B000 i 105B001 za Skupštinu općine Srebrenica i načelnika Općine Srebrenica. Akreditirani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću mogu prisustvovati brojanju kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će odmah informirati javnost kada bude donesena odluka za izbore u općini Stolac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?