Posušje

Novim projektima jačati praktični rad u školi

07.04.2017.
u 08:00

Sve bolje vijesti pristižu iz Srednje strukovne škole u Posušju. Tako je, uz ostalo, protekloga tjedna otvoren novi kabinet za kuharstvo koji će učenicima omogućiti praksu unutar same škole. Kabinet je dobro opremljen kako bi na najbolji način učenicima omogućio praktični rad uz nadgledanje profesora.

Praktična nastava

Učenici će moći samostalno obavljati kuharske zadatke, a novi kabinet će pripomoći unapređenju odgojno-obrazovnoga programa za zanimanje kuhara i pružiti mogućnost stjecanja potrebnih vještina i znanja te navika, potvrdili su iz te škole. Doznajemo kako je, u dogovoru s lokalnim restoranima, učenicima koji se obrazuju za kuhare i konobare omogućena praksa. No, zbog velikih vlastitih obveza ugostitelji ne mogu dovoljno posvetiti pozornosti učenicima na praksi. A za kvalitetan kadar svakako je potrebno puno više prakse, pa se kabinet u prostorijama škole nametnuo kao dobro rješenje.

Suradnici i donatori

Iz Srednje strukovne škole napominju kako realizacija ovog projekta ne bi bila moguća bez suradnika i donatora, a to su tvrtka Meggle d.o.o. koja je opremila kompletnu kuhinju, a bivšu učionicu učinila izvrsnim kabinetom kuharstva, tvrtka Markota d.o.o. koja je donirala odlične Končarove uređaje, supermarket Divna i prodajni centar Oli te im zahvaljuju na svim potrebnim elementima koji su bitni za rad učenika. Kako doznajemo, u Srednjoj strukovnoj školi Posušje intenzivno se radi na projektima kojima se želi otvoriti nove mogućnosti. Ravnatelj Mario Knezović i djelatnici rade na realizaciji dobre suradnje s lokalnom zajednicom i šire te tako ostvaruju dobre rezultate.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?