COVID-19

Novih 11 slučajeva zaraze korona virusom

20.04.2020.
u 10:06

Pet osoba je iz Trebinja, tri iz Gacka i po jedna iz Bileće, Čelnica i Oštre Luke. Riječ je o pet osoba muškog i šest ženskog spola.

Od posljednjeg izvješća o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS izvršeno je testiranje 171 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 11 osoba u ovom bh. entitetu.

Pet osoba je iz Trebinja, tri iz Gacka i po jedna iz Bileće, Čelnica i Oštre Luke. Riječ je o pet osoba muškog i šest ženskog spola.

Tri žene su mlađe životne dobi, tri srednje, dok su svi muškarci srednje životne dobi.

Kod većine osoba je utvrđeno kako se radi o obiteljskom ili bliskom kontaktu s osobama kod kojih je ranije potvrđena prisutnost novog virusa korona ili se radi o sekundarnom kontaktu. Dio osoba ima simptome COVID-a 19, ali bez jasne epidemiološke veze, prenosi N1. 

Testirano je 39 osoba koje rade i borave u domovima za starije osobe, kao i 18 zdravstvenih radnika među njima i radnici u hemodijaliznom centru u Banja Luci. Testirano je i 28 osoba iz lokalnih karatena ili objekata za izolaciju. Svi ovi uzorci su negativni na novi virus korona (SARS-CoV-2) .

Trenutno, novi virus korona u Republici Srpskoj je potvrđen kod ukupno 545 osoba, 17 osoba je preminulo od posljedica bolesti izazvane novim virusom korona, dok su 262 osobe oporavljene od COVID-19.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije