priopćenje

Nović, Radmanović i Rodić o svom nedolasku na sjednicu Doma naroda PSBiH

eadf
22.03.2017.
u 15:17

Izaslanici u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović, Nebojša Radmanović i Dragutin Rodić upitili su danas priopćenje za javnost u kojem navode da je njihov nedolazak na sjednicu Doma naroda PSBiH bio odgovor na „jednostran i vaninstitucionalni postupak Bakira Izetbegovića u vezi revizije presude BiH protiv Srbije“.

Dodaju da su o nedolasku na sjednicu blagovremeno obavijestili Kolegij Doma naroda, što je za rezultat imalo i odlaganje sjednice.

- To je i upozorenje svima u BiH da se ne mogu tako ponašati i da se nijedna odluka u institucijama BiH ne može donijeti bez bilo kog naroda. Suština opstanka BiH i Daytonskog mirovnog sporazuma je konsenzus i kompromis onih koji odlučuju o njenoj sudbini, što je u slučaju revizije izostalo - navode tri izaslanika u priopćenju.

Ističu kako je „ovo prilika da se ukaže na neproduktivan rad Vijeća ministara BiH što je vidljivo i iz materijala koji se dostavljaju u parlamentarnu proceduru gdje izostaju zakoni, posebno oni koji su od interesa za europski put i život njenih građana“.

- Na to ukazuje i činjenica da se ni danas na Vijeću ministara nisu našli zakoni koji su uvjet MMF-a, kao što je Zakon o trošarinama i drugi - ističu Nović, Radmanović i Rodić.

Oni odbijaju izjave pojedinaca da se radi o bojkotu institucija, a posebno, kako navode, osuđuju „trčanje za prizivanjem 'u pomoć' međunarodnih institucija na koje su se pojedinci navikli u prošlosti da interveniraju u BiH“.

- Postavlja se pitanje gdje su ti isti bili u slučaju revizije - navodi se u priopćenju za medije izaslanika Sredoja Novića, Nebojše Radmanovića i Dragutina Rodića dostavljenog iz  Kluba izaslanika srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koje je prenio Odjel za odnose s javnošću PSBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?