Novi most spojit će središte Širokog Brijega s obilaznicom

01.02.2024.
u 16:10

Gradit će se novi most kod Benta u naselju Zorićevina koji bi spojio središte Širokoga Brijega s obilaznicom, potvrdio je to pomoćnik gradonačelnika Andrija Kraljević na 32. sjednici Gradskog vijeća Širokoga Brijega održanoj u srijedu. Također, dionica ceste od Trga širokobrijeških žrtava (most) do mosta kod Dječjeg vrtića "Trnoružica" na Zorićevini bit će dvosmjerna, a radovi počinju već ovog mjeseca. Za rasterećenje prometa sazvan je sastanak s projektantima oko izgradnje prometnice i mosta kod Benta za izlazak na obilaznicu. - Ideja je da se ovaj dio od mosta do mosta na Zorićevini uredi dvosmjerno, što bi riješilo jedan dio problema. Projekt je napravljen i uskoro počinju radovi. Kad se stvori dovoljno parkirališnih mjesta da zamijene ove postojeće od mosta do mosta na Zorićevini, onda je ideja da se uz novo raskrižje na glavnom mostu ovaj dio pretvori u dvosmjernu ulicu i da se nastavi prema novom mostu i prometnici, odnosno novom izlazu na obilaznicu - objasnio je Kraljević.

Vijećnik HDZ-a 1990. Mile Galić predložio je izmještanje Dječjeg vrtića "Trnoružica" kako bi na to mjesto bila prebačena Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Široki Brijeg. Andrija Kraljević je zatim predložio održavanje referenduma. Pomoćnik gradonačelnika potvrdio je da se radi glavni projekt novog parkirališta kod Doma zdravlja. Nalazilo bi se ispred novog dijela zgrade Doma zdravlja, odnosno rendgena i fizijatrije. Planirano je novih 20-ak parkirališnih mjesta, a idejno rješenje je usvojeno, rekao je Andrija Kraljević.

Gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević otkrio je na sjednici da će biti potrebno izgraditi novi most kod Gradskog bazena s obzirom na to da potencijalni investitori neće moći strojevima i vozilima prići Gradskom bazenu koji bi trebao ići pod novu koncesiju. Također, iskazao je potrebu za proširenjem mostova u Uzarićima, Trnu i Zavozniku, prenosi jabuka.tv. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije