posjet

Novalić u Tuzli : Treba nam pomoć nižih razina vlasti, reforme koriste građanima

novalic
24.12.2016.
u 14:38

Izaslanstvo Vlade Federacije BiH, na čelu s premijerom Fadilom Novalićem, prilikom današnjeg posjeta Tuzlanskoj županiji, sastala se s premijerom TŽ Begom Gutićem i članovima županijske vlade. 

Ovaj posjet predstavlja početak novog programa u radu Vlade FBiH, a to je odlazak na teren u ključne županije, kako bi se u interakciji s nižim razinama vlasti započeti projekti efikasnije realizirali.  

Premijer FBiH Fadil Novalić, na konferenciji za medije, ocijenio je današnji sastanak konstruktivnim, dodavši da su i svi akteri poduzeli određene obveze kako bi se određeni problemi riješili.

Osnovni razlog ovog dolaska, po njegovim riječima, je "polovina mandata Federalne vlade", koja je kako kaže, proglašena i realno djelovala kao reformska vlada, prihvaćajući reformske mjere i Reformsku agendu. Napomenuo je da to pokazuju  i  ostvareni rezultati, poput rasta makroekonomskih pokazatelja i broja zaposlenih, ali i da je potrebno da se niže razine  vlasti ugrade u taj rad, u interaktivnom odnosu.

-Mi ćemo revnosno raditi na onome što smo započeli, ali nam treba pomoć nižih razina vlasti, javnosti i nevladinih organizacija, poslodavaca, sindikata, jer radi se o reformama koje koriste građanima -poručio je Novalić.

Tvrdi da je pri određivanju prioriteta odabrana Tuzlanska županija, jer su , kako kaže, ne tako davno na području TŽ   bili najveći problemi. 

-Danas je jako puno problema iza nas, u suradnji ove dvije vlade riješili smo gotovo kompletan blok tuzlanskih poduzeća s poteškoćama, ostao je još Konjuh i na tome radimo - rekao je federalni premijer.

Dodao je da je na području ove županije "konzumirano" najviše sredstava za prvo zapošljavanje, 14 milijuna KM, najavivši da će slijedeće godine moći konzumirati novih 30 milijuna KM, te dio od 26 milijuna KM predviđenih za uvezivanje radnog staža radnicima.

Smatra da je TŽ je relativno razvijena županija i kada se gleda bruto društveni proizvod po glavi stanovnika te tako na određeni način treba biti jedan od motora FBiH.  U TŽ-u, kako je rekao Novalić, stanuje industrija.

Istaknu je manje općine TŽ koje izrazito "dobro stoje na razini FBiH", poput Gračanice, Gradačca, zatim Banovića, Živinica, Kalesije, te kazao da Grad Tuzla ima loše pokazatelje, što je, također, jedan od razloga današnjeg posjeta ovom gradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije