Saint Louis

Novalić se sastao s predstavnicima bh. zajednice u SAD-u

Fadil Novalić
04.10.2016.
u 10:57

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, koji se od petka, nalazi u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, boravio je u Saint Louisu, gradu s najvećom koncentracijom građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, premijer Novalić i veleposlanik BiH u Washingtonu Haris Hrle, sastali su se s predstavnicima bosanskohercegovačke zajednice, nakon čega su održali i radni sastanak s predstavnicima Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, da bi razgovarali o modalitetima buduće suradnje.

Premijer Novalić je predstavio rezultate provedbe ekonomskih reformi, osobito u segmentu značajnog poboljšanja makroekonomskih pokazatelja, te dao pregled budućih aktivnosti kojima će poslovni sektor Federacije BiH biti znatno ojačan putem zakonskih rješenja, odnosno potpunom provedbom Plana aktivnosti Reformske agende. 

Naglasio je da otvorena komunikacija s bh. dijasporom, osim mogućih investicija, znači konačno kreiranje kanala za razmjenu ideja, znanja, iskustava i usvajanja suvremenih modela poslovanja.

Veleposlanik Hrle je govorio o konkretnoj ulozi Veleposlanstva BiH u procesu jačanja podrške State Departmenta ekonomskim reformama u BiH.

Tijekom posjeta Saint Louisu, izaslanstvo na čelu s federalnim premijerom se sastalo i s gradonačelnikom ovog grada Francisom G. Slayom i bivšim kongresmenom i kandidatom za viceguvernera države Missouri Russom Carnahanom, te posjetilao socijalnu ustanovu u kojoj boravi oko 150 bosanskohercegovačkih državljana.

Također, izaslanstvo predvođeno premijerom Novalićem, se sastalo s asocijacijom Bosnian America Professional Association, udruženjem koje okuplja mlade i uspješne Amerikance porijeklom iz BiH, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?