Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Novac invalidima iz Gruda, Posušja, Orašja i Ljubuškog

Konačno dobra vijest ratnim vojnim invalidima
17. siječnja 2014. u 09:43 2 komentara 3001 prikaza
krajina
Foto: VL FOTO

Konačno dobra vijest za korisnike invalidnina iz općina Posušje, Grude, Ljubuški i Orašje, kojima je Federalno ministarstvo za pitanja branitelja ukinulo invalidnine. Naime, Vlada FBiH se na 96. sjednici održanoj u Sarajevu upoznala s rješenjem Ustavnog suda FBiH kojim je, po zahtjevu premijera FBiH i federalnog ministra financija, donesena privremena mjera kojom je ovlašten Ante Krajina da obavlja dužnost federalnog ministra financija do konačne odluke Ustavnog suda FBiH o rješavanju spora povodom odluke predsjednika FBiH o razrješenju federalnog ministra financija. Federalna Vlada je pozdravila ovu odluku kojom je prekinuta blokada finansijskih tokova i ispunjavanja međunarodnih obveza FBiH. Federalni ministar financija Ante Krajina je informirao članove Vlade o trenutnom stanju proračuna FBiH i o tome da je osiguran novac za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja te nositelje ratnih priznanja za prosinac 2013., kao i novac za razliku invalidnina za ratne vojne invalide i nositelje ratnih priznanja za 2009., u ukupnom iznosu od 35,639.535,65 KM. U ovu isplatu uključene su i obiteljske invalidnine za općine Posušje, Grude, Ljubuški i Orašje, koje su bile obustavljene od Federalnog ministarstva za pitanja branitelja. Kako bi se nadvladali problemi s revizijom braniteljske populacije u ZHŽ, Vlada je zadužila federalnog premijera Nermina Nikšića i ministre Zukana Heleza, Zorana Mikulića, Antu Krajinu i Vjekoslava Čambera da razgovaraju s čelnicima ove županije i načelnicima općina Grude, Široki Brijeg, Ljubuški i Posušje.

  • Avatar Izdajnik
    Izdajnik:

    Zaista Niko baš Niko Nema Prava uskratiti zakonska prava Nikome baš Nikome ni Helez ni Tito Niko.Ako neko nemože provoditi zakon to je problem nesposobnosti Ove države a ne svoju ñesposobnost lomiti preko leđa onih koji nisu ni krivi ni ... prikaži još! ni dužni.Treba pozvati na odglvornost one koji su to uskratili ovo vrijeme primanja bilo kome.

  • Nigdjezemac:

    Invalidnine za ratne vojne invalide za studeni i prosinac 2013.godine, za ove četiri općine sa hrvatskom većinom, nisu isplaćene! Zamislite vi koja je to bahatost! Invalidnine nisu isplaćene. Ma tko to ima pravo ne isplatiti ljudima ono što im pripada. ... prikaži još! Helez i Krajina i ekipa se ponašaju kao da se radi o njihovim novcima, zaboravljajući valjda taj detaljčić, da su oni samo obični referentići koji potpisuju nalog banci. Čak i kad bi se radilo o njihovom novcu, bili bi dužni isplatiti ako za to postoji zakonska osnova, kao što je ovdje slučaj. Ali, eto, zasad se možemo tješiti jedino time da je pravda spora ali dostižna i da će odogovarati za ove poteze koje ne bi učinio ni Lukašenko.