Novi ambiciozni projekt - tvrtka Eagle Technology širi horizonte u zelenoj industriji

Norvežani će u Žepču proizvoditi postrojenja koja će se izvoziti na europsko i azijsko tržište

13.09.2023.
u 11:13

U Žepču je održan važan sastanak rukovodstva tvrtke Eagle Technology i vezan je uz proširenje kapaciteta proizvodnje u Žepču. Norveška tvrtka Eagle Technology proizvodni pogon ima u industrijskoj zoni Polja u Žepču i poznata je po svome revolucionarnom projektu i patentu u naftno-plinskom sektoru, čija se proizvodnja vrši u industrijskoj zoni "Polja" na 2400 četvornih metara. Ovim sastankom direktor tvrtke Eagle Technology u Žepču Ivo Klarić i službeno je najavio proširenje proizvodnih kapaciteta ove tvornice u žepačkim poljima.

Ulaganja i budućnost

U nazočnosti gostiju, načelnika općine Žepče Mate Zovke, veleposlanika Norveške u BiH Olava Reinertsena, predsjednike Uprave i vlasnike matične norveške kompanije Eagle Technology Pala Myklebusta i Roya Moberga, predstavnike investitora azijskih zemalja Kaltimex Group iz Singapura te stručne inženjere iz Indonezije i Bangladeša, Eagle Technology otkrio je svoju ambicioznu strategiju proširenja proizvodnje iz naftno-plinske industrije u zelenu revoluciju – proizvodnje postrojenja za recikliranje plastike! Eagle Technology već je dulje vrijeme poznat kao lider u istraživanju i razvoju naprednih tehnologija u naftnom sektoru, ali i istraživanjima vezanim uz proizvodnju postrojenja i uređaja za zelenu industriju. Odluka da se usmjere prema zelenoj industriji i recikliranju plastike predstavlja veliki korak prema očuvanju okoliša i planetarnoj održivosti, a proizvodnja postrojenja koja će se izvoziti na europsko i azijsko tržište bit će smještena u Žepču. - U Žepču smo počeli raditi kao inženjerski ured s četiri zaposlenika. Godine 2019. završena je tvornica koja je počela raditi s 30 radnika. Danas imamo 115 zaposlenih, a planiranim proširenjem u idućim mjesecima zaposlit ćemo još 30 radnika - naveo je direktor tvrtke Ivo Klarić. Tvrtka Eagle Technology u sklopu postojeće tvornice dogradila je novi proizvodni dio kako bi se omogućio proizvodni prostor za postrojenje za recikliranje plastike. Nakon sastanka sudionici su uz inženjere obišli postrojenje za preradu plastike, gdje je demonstriran cjelokupan rad uređaja. - Ovaj ambiciozni projekt ne samo da će stvoriti nova radna mjesta u Žepču već će pridonijeti smanjenju globalnog onečišćenja plastikom i smanjenju emisija stakleničkih plinova, što je veliki doprinos budućnosti i budućim naraštajima - poručio je općinski načelnik Mato Zovko.

Globalni napredak i nada

Veleposlanik Norveške u Bosni i Hercegovini Olav Reinertsen pohvalio je poduzetnost ove tvrtke te naveo da u ovako složenoj političkoj situaciji kakva je u Bosni i Hercegovini Općina Žepče daje primjer kako se radom, posvećenošću i stručnošću doprinosi razvoju te je izrazio uvjerenje da će ovaj projekt postaviti nove standarde u industrijskoj proizvodnji. Predstavnici Kaltimex Groupa iz Singapura, J. Ralhan i K. K. Ralhan, partneri u ovom projektu, istaknuli su zadovoljstvo stručnošću i posvećenosti tima Eagle Technologyja te su uvjereni da će proširenjem izvoza postrojenja za recikliranje plastike na azijsko tržište zajednički doprinijeti globalnom napretku u zelenoj tehnologiji. Eagle Technology ne samo da će donijeti nova radna mjesta i prosperitet Žepču već će igrati ključnu ulogu u rješavanju globalnih ekoloških izazova na svjetskom tržištu. Odluka da se uz postrojenja za naftni sektor krene u proizvodnju koja doprinosi "zelenijoj budućnosti" svakako je razlog za slavlje i nadu u bolje sutra. - Dok se svijet suočava s izazovima klimatskih promjena izazvanih brojnim onečišćenjima, ovaj potez čini se kao svijetla zvijezda koja obećava bolju budućnost za nove naraštaje - poručili su iz Eaglea.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije