Dobra vijest

Njemačka skinula Bosnu i Hercegovinu s liste rizičnih zemalja

11.06.2021.
u 16:05

Njemačka je skinula Bosnu i Hercegovinu s liste rizičnih zemalja, odnosno liste zemalja s visokim rizikom od zaraze koronavirusom.

Institut Robert Koch je danas objavio 19 zemalja i regija koje se više ne smatraju rizičnim područjima zahvaljujući niskoj stopi zaraze koronavirusom.

Što odluka znači za putnike?

Zemlje koje su uklonjene s liste rizika za putovanja uključuju Armeniju, Austriju, Azerbajdžan, Bosnu i Hercegovinu, Kanadu, Cipar, Kosovo, Liban, Moldaviju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Ukrajinu i Sjedinjene Američke Države.

Neke regije u Portugalu, Norveškoj, Hrvatskoj, Grčkoj i Švicarskoj također se više ne smatraju rizičnim regijama.

Putnici koji ulaze u Njemačku avionom moraju prije polaska pokazati negativan rezultat testa, dokaz o cijepljenju ili dokaz da su prebolovali koronavirus, bez obzira na to jesu li proveli vrijeme u rizičnom području, saopćeno je iz Instituta Robert Koch.

Odluka stupa na snagu 13. lipnja.

Ministar vanjskih poslova Njemačke Heiko Mass danas je rekao da na mnogim mjestima broj infekcija opada, a sve više i više građana se cijepi.

"Nakon dugog razdoblja lockdowna možemo se radovati većoj normalnosti, a to se odnosi i na putovanja", rekao je Maas.

Za sada nije poznato hoće li doći do izmjena za državljane BiH koji žele turistički ili iz nekog drugog razloga putovati u Njemačku s obzirom na to da se današnja odluka odnosi samo na putovanja za njemačke državljane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?