Poplave u Srbiji:

Nivo rijeka stagnira, sutra nove kiše

poplave
ilustracija
12.03.2016.
u 11:34

Vodostaji rijeka u Srbiji danas uglavnom stagniraju, Zapadna Morava opada, Čemernica je u stagnaciji, ali nadležne službe navode kako se nove padavine očekuju već sutra, te kako će na kritične točke u istočnoj Srbiji biti upućeno još 1.000 ljudi koji će biti u pripravnosti

Situacija u Šapcu je stabilna, svi vodotoci su u svojim koritima, a Sava je jutros porasla jedan centimetar u odnosu na jučer. Prognozira se kako će tijekom vikenda porasti do 550 centimetara.

Bedemi izdržavaju i sve službe su u pripravnosti, a prema posljednjoj odluci Štaba za izvanredne situacije, tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana reagirat će se duž kritičnih točaka i biće postavljani džakovi, javljaju beogradski mediji.

Poslije poplava koje su prethodnih dana pogodile zapad zemlje, meteorolozi najavljuju nove padavine, ali sada uglavnom u istočnoj Srbiji.

Formirane su komisije za procjenu štete u zapadnoj Srbiji koje su već treći dan na terenu, a još se ne može govoriti o razmjerama štete posljednjih poplava, ali se zna da su manje nego tijekom majskih poplava 2014. godine.

U užičkom kraju više od 500 potrošača i dalje je bez struje.

Ekipe su na terenu, pa se očekuje da kvarovi, tamo gdje je pristup moguć, budu otklonjeni do kraja dana. Bajina Bašta poslije obilnih padavina ima problema sa klizištima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?