Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Nisu podržani principi prijedloga izmjena Zakona o Javnom RTV sistemu BiH

04. svibnja 2017. u 15:38 0 komentara 109 prikaza

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije podržao principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH koji je predložio Zastupnički dom državnog parlamenta, a koji je predviđao da RTV taksu nastave naplaćivati telekom operateri do kraja 2017. godine.

Izaslanici su prihvatili mišljenje Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije Doma naroda koja nije podržala predloženi zakon, tako da po proceduri to znači da je zakon odbijen.

U vezi s tim je prihvaćen zaključak prema kojem Dom naroda zahtijeva od Vijeća ministara BiH, Ministarstva komunikacija i prometa i Upravnog odbora BHRT-a da hitno pristupe realizaciji zaključaka koje je Dom narod ranije usvojio.

Dom naroda odgodio je razmatranje principa Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o radu u institucijama BiH čiji je predlagač Zastupnički dom državnog parlamenta.

Izaslanici su usvojili zaključak o formiranju Interresorne radne grupe za izradu zakona o ispitivanju porijekla imovine službenika u institucijama BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije za 2016. godinu, te Izvještaj o radu Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Parlamentarne skupštine BiH za 2016. godinu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.