Unatoč upozorenjima

Nije zabilježen povećan broj zahtjeva za izdavanje putovnica

15.01.2017.
u 07:00

Ministarstva unutarnjih poslova zasad nisu zabilježila povećan broj zahtjeva za izdavanje putovnica, nakon što je objavljena informacija o tome da 21. ožujka istječe ugovor sa sadašnjim dobavljačem knjižica za putovnice.

Ravnatelj Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Edim Nesimi kazao je ranije Feni da će ova institucija Vijeću ministara predložiti zaključenje ugovora o nastavku isporuke sa sadašnjim dobavljačem do okončanja natječajne procedure kako građani Bosne i Hercegovine ne bi ostali bez knjižica za putovnice. Kako je za Fenu potvrdila direktorica Uprave administracije i podrške Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije Sanja Petrović, bez obzira na to upozorenje, na mjestima za izdavanje osobnih dokumenata nije zabilježeno povećanje broja zahtjeva za izdavanje putnih isprava.

- Ako se usporede podaci iz istog razdoblja prethodne godine, broj zahtjeva u prvim danima siječnja 2017. godine čak je i manji nego početkom siječnja 2016. godine - navela je Petrović. Očekuje kako će nadležne institucije na državnoj razini iznaći mogućnost za prevladavanje ove situacije kojom se nagovještava mogući nedostatak knjižica za putovnice. U Ministarstvu unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije Feni je rečeno da, iako je u organizacijskim jedinicama uočeno povećanje broja podnesenih zahtjeva za izdavanje putovnica, to je karakteristično razdoblje s obzirom na protekle blagdane i zimski raspust u školama. - U tom vremenu uobičajeno je određeno povećanje opsega poslova, pa i u dijelu koji se odnosi na zahtjeve za izdavanje putovnica - kažu u Ministarstvu unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije.

Načelnica Odjela za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović također je u izjavi za ovu novinsku agenciju naglasila da ni u tom entitetu nema gužvi ni zastoja kada je u pitanju izdavanje putnih isprava. Naime, problem predstavlja činjenica da sadašnji način izrade bosanskohercegovačkih putovnica ne dopušta stvaranje zaliha, odnosno knjižica za putovnice pravi se tek nakon što građanin na lokaciji za izdavanje putovnica podnese zahtjev.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?