Virtualna "pljačka"

Nije isključio mobitel u zrakoplovu pa ostao bez 450 maraka

Thinkstock
09.12.2018.
u 16:13

Mnogi putnici znaju da kad se leti zrakoplovom, mobitel treba ili isključiti ili namjestiti na „airplane mode“. Ipak, neki tu uputu ignoriraju, pa telefon ostave u uobičajenom načinu rada. Upravo je to napravio jedan gospodin, pa ga je šokirao mjesečni račun za mobitel!

Putnik koji je letio s irskom kompanijom Aer Lingus, na teži je način doznao kako vas nestavljanje mobitela na zrakoplovni način rada može skupo koštati, prenosi Irish Times.

Jedan putnik koji nije prebacio na „airplane mode“, a letio je preko oceana u SAD, sljedeći račun za mobitel je dobio uvećan za – 300 dolara (oko 450 maraka), prenosi Radiosarajevo.ba.

Problem se dogodio što se mobitel jednostavno spojio na neku drugu mrežu u zraku. Iz zrakoplovne kompanije su poručili kako im je zbog incidenta žao, ali i jasno naznačili kako putnicima preporučaju stavljanje mobitela u zrakoplovni način rada ili plaćanje i registriranje na njihov wi – fi dostupan u zrakoplovu. 

Najgora mogućnost je ostaviti mobitela na standardnom načinu rada, jer postoji opasnost da će se mobitel spojiti na neku neuobičajenu mrežu, što bi vas moglo, skupo koštati.

Čak iako ne letite, s roamingom uvijek treba biti oprezan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?