Naslovnica Vijesti

Nije dogovorena trasa puta Sarajevo - Beograd, idući sastanak do 20. srpnja

19. lipnja 2017. u 17:02 0 komentara 143 prikaza

Na sastanku državnog i entitetskih ministara prometa i komunikacija, danas u Sarajevu nije dogovorena trasa buduće ceste Sarajevo - Beograd, već će biti zatraženo da idućem sastanku koji će biti održan do 20. srpnja, prisustvuju i predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kao i entitetski premijeri.

Budući da nije poznato s koliko novca i na koji način će Turska financirati ovaj projekt, službenim dopisom će biti zatražena informacija o namjeravanom iznosu te o detaljima da li će to biti kreditni novac ili neka druga varijanta.

To je nakon današnjeg sastanka novinarima izjavio ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko.

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić kazao je da su na sastanku predočene dvije varijante buduće trase, prihvatljive za Federaciju: jedna koja od Sarajeva vodi ka Beogradu preko Žepča, Tuzle, Brčkog i Bijeljine, a druga od Sarajeva preko Višegrada, ali da ta eventualna trasa ne zaobiđe područje Goražda.

Ministar prometa i veza u Vladi Republike Srpske Neđo Trninić, uz napomenu da najaktualnija priča vezana za putno povezivanje Sarajeva s Beogradom podrazumijeva trasu od Sarajeva do Vardišta kao krajnje točke.

Imamo dvije varijante, kazao je Trninić, kroz Republiku Srpsku preko Istočnog Sarajeva, Pala, Rogatice, Sokoca, Višegrada do Vardišta, a drugu preko Mesića i Goražda.

Inzistiranje da budućem sastanku prisustvuju i entitetski premijeri, Trninić je objasnio riječima da su entiteti vlasnici infrastrukture, pa je konačna odluka na njima budući da će oni vraćati kredite ako u turskom financiranju projekta bude riječ o kreditnom novcu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.