Gradačac

Ni nakon gotovo četiri mjeseca Sulejmanović nije pokopan: Troškovi čuvanja tijela veći od 5.000 KM

Nermin Sulejmanović
Facebook
04.12.2023.
u 20:24

Dan u Komemorativnom centru iznosi 41 KM. Nagomilalo se oko 5.000 maraka duga i to će se, po svoj prilici, morati platiti iz proračuna Grada. Sve ovo govori da će se morati pronaći rješenje, ovo ne može ići unedogled - kazao je Dervišagić.

Za nekoliko dana navršit će se četiri puna mjeseca od krvavog pohoda i zločina koji je u Gradačcu počinio Nermin Sulejmanović. On je 11. kolovoza u jutarnjim satima, nakon što je divljački premlatio, iz pištolja usmrtio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, i to pred njihovom desetomjesečnom bebom. Krvavi čin prenosio je na društvenim mrežama, a onda je u gradu ubio Denisa i njegovog oca Džengiza Ondera te ranio policajca i još jednu osobu, nakon čega je presudio sebi.

Od toga dana njegovo tijelo se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli u hladnjači. Nitko ne želi preuzeti tijelo. Članovi daljnje obitelji izjasnili su se da bi organizirali pokop, ali je problem grobno mjesto, piše Avaz

O problemu koji nikako da se riješi razgovarali su s gradonačelnikom Gradačca Edisom Dervišagićem.

- Pokop višestrukog ubojice jeste problem. Članovi obitelji su izjavili kako bi snosili troškove pokopa, ali je problem grobno mjesto. Grad Gradačac nema gradsko groblje. Mi smo poslali više upita institucijama i Islamskoj zajednici za grobno mjesto, ali nitko nije dao pozitivan odgovor. Ljudi ne žele da na njihovom groblju leži ubojica. Dan u Komemorativnom centru košta 41 KM. Nagomilano je oko 5.000 maraka duga i to će se, po svoj prilici, morati platiti iz proračuna Grada. Sve ovo govori da će se morati pronaći rješenje, ovo ne može ići unedogled - kazao je Dervišagić.

Kontaktirali su i Komemorativni centar u Tuzli.

- U našem gradskom groblju nema mjesta. Ovaj problem treba riješiti rodbina ili Gradska uprava Gradačca. Imali smo slučajeva da tijela čekaju na pokop desetak dana, primjerice dok obitelj dođe iz inozemstva. Imali smo i slučaj dva preminula migranta, pa se čekala identifikacija. Po nekoliko dana na pokop se čeka kada premine beskućnik, pa općina snosi troškove. Naše je mišljenje da se svatko mora pokopati, bez obzira na to što je uradio - naveli su iz Komemorativnog centra u Tuzli.

Tijelo Sulejmanovića se nalazi u rashladnom limenom sanduku. Čeka se da se netko javi da preuzme tijelo.

Komentara 1

Avatar Jero
Jero
10:33 05.12.2023.

Kakvi troškovi ? govnetu je mjesto u septičkoj jami.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije