osnovane 27. prosinca 1995.

Nezavisne proslavljaju 25 godina postojanja

Nezavisne
26.12.2020.
u 09:29

"Nezavisne novine", koje izlaze svaki dan, te u vikend izdanju, osnovane su 27. prosinca 1995. godine, te su od tada kroničar svih najvažnijih događaja u BiH, regiji i svijetu.

Kako prvog dana, tako i danas, kada izlazi 7490. broj ovog lista, redakcija, koju čine obrazovani, energični, te uglavnom mladi ljudi, svakom zadatku pristupa objektivno, u službi istine, pišu Nezavisne. 

Autorski tekstovi novinara, u koje su uklesani postulati novinarske profesije, prolaze detaljnu provjeru urednika, a zatim svoj dio posla odrađuje lektorska služba i na kraju tehnička priprema, što je put koji informacija prelazi od novinara do tiskanja i na kraju - kioska.

Razvoj "Nezavisnih" je počeo skromnim i ograničenim resursima, ali se radilo o jako hrabrom projektu. Osnivač "Nezavisnih novina" je Željko Kopanja, koji u jednoj od svojih kolumni navodi da je motiv osnivanja to što su se čitatelji bili zasitili strogo dozirane informacije koju su im prezentirali državni mediji.

Najavio je tada Kopanja da je cilj "Nezavisnih" da rade po profesionalnim uzusima profesije, te da će biti ovisni samo od čitatelja. I tako je bilo. I ostalo.

Samo ime "Nezavisnih novina", od prvog dana, odredilo je orijentaciju i put kojim će novine ići u budućnosti.

Istina, međutim, svima ne odgovara, zbog čega su niz puta nailazili na pritiske onih koji su se ogriješili o zakon. Bilo je i otvorenih, ozbiljnih prijetnji. Ali, takvim napadima na njihovu profesiju nikada nismo pokleknuli.

Naprotiv, iz dana u dan bili su sve jači. "Nezavisne novine" su i danas jedine novine izvorno iz Republike Srpske koje se distribuiraju na teritoriju čitave BiH. Uz redakciju u Banja Luci, imaju novinare i dopisnike širom BiH. Članovi poslovne obitelji su pripadnici svih naroda u BiH.

"'Nezavisne novine' ove godine obilježavaju 25 godina postojanja. Ponosni su na postignuti uspjeh u domenu medija kao i na standarde profesionalnog novinarstva koje su postavili ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u regiji.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije