kiseljak

Nezaboravan blagdan sv. Nikole u Edukacijsko- rehabilitacijskom centru „Duga“

08.12.2020.
u 10:09

Svoj djeci na ovom svijetu omiljeni blagdan sv. Nikole u Edukacijsko-rehabilitacijskom centru „Duga“ Novi Travnik, podružnici Kiseljak ove je godine bio poseban iz više razloga. Najprije zahvaljujući samim korisnicima Centra koji su danima s nestrpljenjem iščekivali dolazak omiljenog sveca. Uz pomoć odgajateljica, na kreativnim radionicama, uredili su prostor, a po riječima Andree
Baban, jedne od odgajateljica u ustanovi koja mališanima pomaže savladati teškoće u učenju in razvoju, najviše pažnje posvetili su izradi kamina od kartona. Na njemu su potom poredali čizmice, a u svakoj od njih pismo za sv. Nikolu, a u njemu njihove želje.

„Ove godine prvi put smo odlučili razgovarati s djecom što to oni ustvari žele od sv. Nikole. Neki od njih ne mogu pisati pisma, pa su to za njih učinili oni koji mogu te su pisma sa njihovim skromnim željama, gitara, lopta, novine, bila spremna“, dočarala nam je dio priprema za doček sv. Nikole Adrea Baban, odgajateljica u Centru „Duga“ u Kiseljaku.

Nakon što su mališani iznijeli svoje želje, sv. Nikoli u njihovu ispunjavanja kao i prethodnih godina odlučile su pomoći članice Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“, Općinskog odbora Kiseljak na čelu s Anom Tolo Ivičević, predsjednicom ove organizacije. Na svakom od paketića našao se i ukras za bor s imenom korisnika kojeg je izradila Sandra Pravdić, članica Zajednice žena HDZ BiH, prepoznatljiva po svojem kreativnim radu.

Sandra je korisnicima Centra izradila i božićni okvir za forografiranje. Sreći korisnika nakon što su od sv. Nikole, uz slatkiše, dobili baš ono su željeli nije bilo kraja. Zbog epidemije koronavirusa trenutcima njihove radosti ove su godine svjedočile i zabilježile ih
samo njihove odgajateljice. Sreća na licima korisnika koju su zabilježila više je nego dovoljan znak zahvalnosti svima koji su na bilo koji način pomogli sv. Nikoli ispuniti želje djeci s poteškoćama u rastu i razvoju, djeci posebnoj po mnogo čemu, pa i iskrenoj radosti zbog ispunjenja za većinu nas malih, ali za njih velikih želja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?